Razrjeđivači

Razrjeđivač je lakohlapljivo otapalo ili smjesa otapala koja služi za razrjeđivanje (smanjenje viskoznosti) boja i lakova (nalič) sve do viskoznosti prikladne za način njihova nanošenja (premazivanje, štrcanje, uranjanje) na podlogu. Tijekom nanošenja i sušenja naliča razrjeđivač ishlapi s otapalima koja su boje i lakovi izvorno sadržavali. Razrjeđivač se rabi i za pranje površina prije njihova lakiranja te za pranje opreme i pribora. Najviše su u uporabi takozvane uljane boje ili alkidni razrjeđivač za alkidne, nitrorazrjeđivač za celuloznonitratne (nitrocelulozne) i voda za vodotopljive i disperzijske boje i lakove (vezivo).

R.b. Proizvod Opis proizvoda
1. NitroForce Univerzalni nitrorazrjeđivač napravljen od kvalitetnih mješavina otapala; služi za najbolje čišćenje alata, strojeva i četki od boja, lakova i premaza, u industrijama metala i drva; razrjeđivač brzog sušenja.
Dostupna pakiranja / L 1, 3, 5, 10, 20, 200, 1000
2. Nitro MAX Razrjeđivač napravljen od smjese organskih otapala srednje klase i niske cijene; namijenjen za čišćenja svih vrsta (npr. metali, alati, pribor za nanošenje boja).
Dostupna pakiranja / L 200
3. OilForce Razrjeđivač sporog sušenja i karakterističnog uljnog mirisa od najkvalitetnijih ugljikovodika; baziran na naftnim derivatima, koristi se za razrjeđivanje i čišćenje uljnih i sintetičkih boja, za čišćenje i pranje alata nakon korištenja istih te za odmašćivanje svih površina.
Dostupna pakiranja / L 5, 20
4. Strong Razrjeđivač Akrilni Razrjeđivač od smjese organskih otapala za razrjeđivanje akrilnih boja i lakova; koristi se i za čišćenje i pranje alata nakon korištenja akrilnih lakova i premaza prije nego se isti osuše i otvrdnu.
Dostupna pakiranja / L 1, 20
5. Strong Razrjeđivač Nitro Extra Razrjeđivač od smjese organskih otapala za čišćenje metala, alata i pribora za nanošenje boja; proizvod se upotrebljava u širokoj potrošnji i za profesionalnu upotrebu.
Dostupna pakiranja / L 1, 5, 200, 1000
6. Strong Razrjeđivač Nitro Premium Razrjeđivač od smjese organskih otapala za razrjeđivanje boja, lakova i premaza; proizvod se upotrebljava u širokoj potrošnji i za profesionalnu upotrebu.
Dostupna pakiranja / L 1, 5
7. Strong Razrjeđivač Sintetski Razrjeđivač od smjese organskih otapala za razrjeđivanje uljnih boja i lakova; upotrebljava se i  za čišćenje i pranje alata nakon korištenja uljnih boja, lakova i premaza prije nego se isti osuše i otvrdnu.
Dostupna pakiranja / L 1
8. Strong Razrjeđivač Uljni Razrjeđivač od smjese organskih otapala (white spirit) za razrjeđivanje uljnih boja i lakova; koristi se i za čišćenje i pranje alata nakon korištenja uljnih boja, lakova i premaza prije nego se isti osuše i otvrdnu.
Dostupna pakiranja / L 1